Η Ελλάδα της εξωστρέφειας

Ο εκδοτικός οργανισμός ACTIVE BUSINESS PUBLISHING με την τεχνική υποστήριξη της STAT BANK διοργανώνει την ετήσια συνάντηση επιχειρηματικής αριστείας στον τομέα της εξωστρέφειας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 και ώρα 5 μμ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη διάρκειά της θα δοθούν οι διακρίσεις EXPORT LEADERSAWARDS 2015 στις παραγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, που διακρίνονται για τις εξαγωγικές τους επιδόσεις.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και του φορέα EnterpriseGreece.

Oι διακρίσεις EXPORT LEADERS AWARDS 2015 θα αφορούν τις επιχειρήσεις :

  • με τις υψηλότερες βάσει τζίρου εξαγωγές
  • με το υψηλότερο ποσοστό εξαγωγών στο σύνολο του κύκλων εργασιών της εταιρείας
  • που αναδείχθηκαν πρωταγωνιστές εξαγωγών στους βασικούς εξαγωγικούς κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας (ελαιόλαδο, κρασί, αγροτικά προϊόντα, μάρμαρα, μεταλλικά προϊόντα, μη μεταλλικά ορυκτά, φάρμακα κλπ).

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα δοθεί στη δημοσιότητα ο φερώνυμος αγγλόφωνος ετήσιος οδηγός EXPORT LEADERS 2015.

Στον οδηγό θα αποτυπώνονται όλες οι εξελίξεις στους τομείς της εξωστρέφειας, δηλαδή:

  1. στον τομέα των εξαγωγών και
  2. στον τουριστικό τομέα

Ταυτοχρόνως, στον οδηγό θα συμπεριλαμβάνονται παρεμβάσεις των σημαντικότερων εκπροσώπων των παραπάνω τομέων. Κλαδικές αναλύσεις, οικονομικά αποτελέσματα, διαγράμματα, πίνακες θα δίνουν μια αναλυτική εικόνα των εξελίξεων του τομέα.

Ο οδηγός θα κυκλοφορήσει σε όλες τις χώρες όπου λειτουργούν διευθύνσεις Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης θα αποσταλεί ηλεκτρονικά σε χιλιάδες δίκτυα διανομής του εξωτερικού αλλά και οργανισμούς που προωθούν την Ελλάδα στο εξωτερικό είτε ως τουριστικό είτε ως εμπορικό και επενδυτικό προορισμό.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των φορέων του κλάδου της υγείας, πρόσωπα του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

O εκδοτικός οργανισμός ACTIVE BUSINESS PUBLISHING θα αξιοποιήσει και πριν αλλά και μετά την εκδήλωση όλα τα κανάλια επικοινωνίας του με σκοπό την προβολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας του τομέα. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των εταιρειών θα μπορούν να προβάλλουν αυτή τους τη δραστηριότητα μέσω των ιστοσελίδων exportleaders.gr, statbank.gr και traveltimes.gr, μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης timetv.gr και μέσω της εφημερίδας newtimes η οποία κυκλοφορεί σε 30.000 αντίτυπα σε 8 πόλεις της χώρας.